Składniki zawarte w oleju konopnym to niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe. Głównie są to kwasy omega – 3 i omega – 6 w stosunku 1:3. Takie zestawienie jest idealne dla zachowania prawidłowego metabolizmu tłuszczów. Olej z nasion konopi siewnych to również cenne źródło witamin rozpuszczalnych w tłuszczach (A, E, D, K), a także kwasów, aminokwasów i minerałów. 

Olej konopny łagodzi dolegliwości związane z:

-Atopowym zapaleniem skóry zarówno u dorosłych jak i u dzieci -olej z konopi odbudowuje płaszcz hydrolipidowy naskórka, przez co skóra nie traci wilgoci i jest chroniona przed czynnikami ze środowiska zewnętrznego. Tak właśnie działa linia kosmetyków Atopis.

-Łuszczycą i egzemą -zawarty w oleju konopny cannabidiol działa przeciwzapalnie, co wykorzystane jest w linii kosmetyków Cutis.

Trądzikiem -reguluje wydzielanie serum i dobrze nawilża skórę, nie zatykając przy tym porów.

 

Olej z konopi nadaje się niemal do każdego rodzaju cery. Najlepiej sprawdza się jednak w przypadku skóry tłustej, mieszanej i ze skłonnością do gromadzenia zanieczyszczeń. Poprawia koloryt skóry i niweluje niewielkie przebarwienia. Przywraca skórze na twarzy elastyczność i odpowiednie nawilżenie, dlatego jest to idealny kosmetyk dla cery dojrzałej, suchej i wrażliwej. Działa mocno regenerująco i zapobiega przedwczesnemu powstawaniu zmarszczek, a także sprawia że skóra staje się miękka i gładka. Olej konopny można nakładać na twarz o każdej porze roku. Chroni skórę przed czynnikami zewnętrznymi, jak wiatr czy mróz, a także pełni rolę naturalnego filtra przeciwsłonecznego. Olej konopny w czystej postaci można wykorzystać jako odżywczą maseczkę do twarzy o bardzo cennych właściwościach. 

 

 

 

 

The ingredients contained in hemp oil are essential fatty acids.

These are mainly omega-3 and omega-6 acids in a 1:3 ratio.

This combination is ideal for maintaining proper fat metabolism. Hemp seed oil is also a valuable source of fat-soluble vitamins (A, E, D, K), as well as acids, amino acids and minerals.

Hemp oil relieves symptoms related to:

-Atopic dermatitis in both adults and children

-hemp oil rebuilds the hydrolipid coat of the epidermis, thanks to which the skin does not lose moisture and is protected against factors from the external environment. This is how the Atopis cosmetics line works.

-Psoriasis and eczema

-cannabidiol contained in hemp oil has anti

-inflammatory properties, which is used in the Cutis cosmetics line. Acne

- regulates the secretion of serum and moisturizes the skin well, without clogging pores. Hemp oil is suitable for almost all skin types. However, it works best for oily, combination skin and skin prone to accumulating impurities. Improves skin tone and eliminates minor discolorations. It restores elasticity and proper hydration to the facial skin, making it an ideal cosmetic for mature, dry and sensitive skin. It has a strong regenerating effect and prevents premature wrinkles, and also makes the skin soft and smooth. Hemp oil can be applied to your face at any time of the year. It protects the skin against external factors, such as wind or frost, and also acts as a natural sun filter. Hemp oil in its pure form can be used as a nourishing face mask with very valuable properties.

Kwas hialuronowy to występująca w organizmie cząsteczka zapewniająca odpowiednie nawilżenie i napięcie skóry.W kosmetologii wykorzystywany jako preparat do mezoterapii i wypełnienia.

W kosmetykach jako składnik zapewniający odpowiednie nawilżenie skóry.Na skórze tworzy cienką błonę chroniącą przed utratą wody z głębokich warstw.Jego właściwości higroskopijne zapewniają utrzymanie odpowiedniego nawilżenia.

 

Zastosowanie kwasu hialuronowego:

-jako profilaktyka przeciwstarzeniowa – osobom w każdym wieku, także młodym,

-do skóry suchej, przesuszonej, odwodnionej,

-do skóry narażonej na działanie słońca i innych niekorzystnych czynników zewnętrznych, które naruszają barierę hydrolipidową skóry,

-kobietom w okresie menopauzy – wtedy bowiem następuje nagły spadek wilgoci w skórze,

-osobom pracującym w klimatyzowanych bądź ogrzewanych pomieszczeniach,

-w pielęgnacji okolicy oczu – także dla osób młodych 

 

Hyaluronic acid is a molecule found in the body that ensures proper hydration and tension of the skin. In cosmetology, it is used as a preparation for mesotherapy and filling. In cosmetics as an ingredient that ensures proper skin hydration. It forms a thin film on the skin that protects against water loss from deep layers. Its hygroscopic properties ensure proper hydration.

Application of hyaluronic acid:

-as anti-aging prevention

- for people of all ages, including young people,

-for dry, dehydrated and dehydrated skin,

-for skin exposed to the sun and other unfavorable external factors that disturb the hydrolipid barrier of the skin,

- women during menopause

- then there is a sudden decrease in skin moisture,

-people working in air-conditioned or heated rooms,

-in the care of the eye area - also for young people

 

 

Witamina C to przede wszystkim bardzo silny antyoksydant.

Stosowana w kosmetykach ma za zadanie:

-redukować przebarwienia

-wspomagać walkę z trądzikiem

-regulować wydzielanie sebum

-opóźniać procesy starzenia

-stymulować syntezę kolagenu w skórze

-przywraca jędrność skóry

-poprawia koloryt skóry

-Wspomaga walkę z przebarwieniami hormonalnymi i może być bezpiecznie stosowana również przez kobiety w ciąży

 

Vitamin C is, above all, a very strong antioxidant. It is used in cosmetics to:

-reduce discolorations

- support the fight against acne

-regulate sebum secretion

-delay aging processes

-stimulate collagen synthesis in the skin

- restores skin firmness -improves skin tone

-It supports the fight against hormonal discoloration and can also be safely used by pregnant women

 

Kwas cytrynowy chroni przed działaniem wolnych rodników, promieniowaniem UV oraz zanieczyszczeniami powietrza. Ma właściwości antybakteryjne, ujednolica koloryt skóry i wzmacnia naczynia krwionośne. Spowalnia proces starzenia się skóry oraz wyraźnie ją wygładza.

Jest składnikiem aktywnym, który  rozjaśnia cerę i sprawia, że przebarwienia na skórze, plamy pigmentacyjne czy blizny po trądziku stają się niemal niewidoczne. Skutecznie redukuje przebarwienia, które tworzą się wskutek zmian hormonalnych na twarzach kobiet w ciąży. Wzmacnia on znajdujące sią na twarzy naczynia krwionośne, uszczelnia je, a dodatkowo – wspiera leczenie łojotoku.

Kwas cytrynowy wykazuje działanie antybakteryjne, antytrądzikowe i złuszczające. Zwęża pory, złuszcza warstwę martwego naskórka na naszej twarzy, przywraca skórze jej naturalne, prawidłowe PH i działa mocno nawilżająco.

Działa przeciwstarzeniowo.

Sprawia on, że cienka i skłonna do podrażnień skóra pod oczami jest nawilżona, wygładzona, naciągnięta, a tzw. kurze łapki przestają być widoczne.

Kwas cytrynowy dodatkowo:

  • pełni rolę naturalnego przeciwutleniacza, zabezpieczając naszą skórę przed szkodliwym dla niej promieniowaniem UV,

  • działa przeciwstarzeniowo i chroni nas przed działaniem wolnych rodników,

  • działa ujędrniająco i sprawia, że skóra jest bardziej jędrna, napięta, elastyczna.

 

 

 Citric acid protects against free radicals, UV radiation and air pollution. It has antibacterial properties, evens out the skin tone and strengthens blood vessels. It slows down the aging process of the skin and visibly smoothes it. It is an active ingredient that brightens the complexion and makes skin discolorations, pigmentation spots and acne scars almost invisible.

Effectively reduces discolorations that occur as a result of hormonal changes on the faces of pregnant women. It strengthens the blood vessels on the face, seals them, and additionally supports the treatment of seborrhea.

Citric acid has antibacterial, anti-acne and exfoliating properties. Narrows pores, exfoliates the layer of dead skin on our face, restores the skin's natural, correct PH and has a strongly moisturizing effect.

It has anti-aging properties.

It makes the thin and irritation-prone skin under the eyes moisturized, smooth and taut, and the so-called crow's feet are no longer visible. Citric acid additionally: acts as a natural antioxidant, protecting our skin against harmful UV radiation, has anti-aging properties and protects us against free radicals, has a firming effect and makes the skin firmer, taut and elastic.

Olej kokosowy stosowany w czystej postaci, zyskał na popularności wśród miłośników naturalnej pielęgnacji ciała oraz włosów. Olej kokosowy stanowi źródło cennych witamin i minerałów, m.in. witaminy C i E oraz z grupy B, kwasu foliowego, potasu, wapnia, magnezu, żelaza, fosforu oraz cynku. 

 

Właściwości:

 

-Regenerujące oraz odżywcze, wpływa na poprawę elastyczności skóry, 

-Antybakteryjne, przeciwzapalne, przeciwwirusowe oraz przeciwgrzybicze (dzięki wysokiemu stężenie kwasu laurynowego),

-Bakteriobójcze w jamie ustnej oraz wybielające zęby,

-Wzmacniające warstwę hydrolipidową skóry,

-Olej kokosowy w małym stopniu chroni przed działaniem promieniowania słonecznego (SPF ok.10),

-Przeciwutleniające, stosowanie oleju kokosowego ogranicza rozwój wolnych rodników w komórkach oraz cemencie międzykomórkowym,

-Chroni przed negatywnym wpływem środowiska zewnętrznego oraz nadmierną utratą wody z naskórka,

-Stosowany na włosy nawilża i wygładza oraz zapobiega rozdwajaniu końcówek

 

 

Coconut oil used in its pure form has gained popularity among lovers of natural body and hair care. Coconut oil is a source of valuable vitamins and minerals, including: vitamins C and E and B vitamins, folic acid, potassium, calcium, magnesium, iron, phosphorus and zinc.

 

Features:

-Regenerating and nourishing, improves skin elasticity,

- Antibacterial, anti-inflammatory, antiviral and antifungal (thanks to the high concentration of lauric acid),

-Bactericidal in the mouth and whitening teeth,

-Strengthening the hydrolipid layer of the skin,

-Coconut oil provides little protection against solar radiation (SPF approx. 10),

- Antioxidant, the use of coconut oil limits the development of free radicals in cells and intercellular cement,

-Protects against the negative impact of the external environment and excessive water loss from the epidermis,

-When used on hair, it moisturizes and smoothes and prevents split ends.

 

Olej makadamia to jeden z najcenniejszych olejów wykorzystywanych w przemyśle kosmetycznym i spożywczym. Pozyskuje się go ze słodkich orzechów drzewa makadamia (Macadamia ternifolia), które są podobne do orzechów laskowych. Makadamia naturalnie występuje w Afryce, Australii, Indonezji, ale hoduje się ją także w Brazylii i na Kostaryce

 

Właściwości:

 

Olej z orzechów macadamia zawiera kwasy tłuszczowe: palmitynowy, oleinowy, linolowy, palmito-oleinowy, który jest składnikiem ludzkiej skóry, a także witaminy A, E oraz witaminy z grupy B. W oleju tym znajdują się ponadto polifenole i skwalen. Dzięki  składnikom aktywnym olej makadamia :

 - opóźnia procesy starzenia się skóry

– zmiękcza skórę,

-wygładza i rewitalizuje.

 

Olej makadamia ma złożone działanie na skórę i jest przez nią bardzo dobrze tolerowany, dlatego można go znaleźć w składzie różnych kosmetyków. Substancja ta nadaje elastyczność przesuszonej skórze, nawilża, regeneruje, zapobiega utracie gęstości, a także łagodzi oparzenia słoneczne. Olej makadamia sprawdza się także jako składnik preparatów antycellulitowych. 

 

 

 

 

Macadamia oil is one of the most valuable oils used in the cosmetics and food industries. It is obtained from sweet nuts of the macadamia tree (Macadamia ternifolia), which are similar to hazelnuts. Macadamia grows naturally in Africa, Australia, Indonesia, but is also grown in Brazil and Costa Rica.

 

Features:

 

Macadamia nut oil contains fatty acids:

palmitic, oleic, linoleic, palmito-oleic, which is a component of human skin,

as well as vitamins A, E and B vitamins.

The oil also contains polyphenols and squalene.

 

Thanks to its active ingredients, macadamia oil:

 

- delays skin aging processes

– softens the skin,

-smoothes and revitalizes.

Macadamia oil has a complex effect on the skin and is very well tolerated by it, which is why it can be found in the composition of various cosmetics. This substance gives elasticity to dry skin, moisturizes, regenerates, prevents loss of density, and also soothes sunburn. Macadamia oil also works well as an ingredient of anti-cellulite preparations.

Zawarte w oleju z awokado kwasy tłuszczowe, białka i witaminy sprawiają, że skóra staje się dogłębnie nawilżona i odżywiona, a pierwsze oznaki starzenia się naskórka zostają zniwelowane. Cera staje się widocznie młodsza, odzyskuje sprężystość i elastyczność. Olej z awokado doskonale sprawdza się w kuracji zmniejszającej widoczność blizn i rozstępów. Wspomaganie regeneracji skóry oraz wpływ na przyspieszone gojenie ran sprawia, że kosmetyki z awokado doskonale radzą sobie również z pozostałościami po trądziku.

Olej z awokado  właściwości:

- intensywnie nawilża skórę,

- zapobiega utracie wody z naskórka,

- wpływa na poprawę elastyczności skóry,

- zmniejsza podrażnienia, pieczenie, swędzenie, stany zapalne,

- neutralizuje działanie wolnych rodników,

- opóźnia pojawienie się pierwszych oznak starzenia skóry,

- chroni przed szkodliwym wpływem czynników zewnętrznych na naskórek,

- regeneruje,

- wzmacnia paznokcie,

 

 

The fatty acids, proteins and vitamins contained in avocado oil make the skin deeply moisturized and nourished, and the first signs of aging of the epidermis are eliminated. The skin becomes visibly younger and regains elasticity and elasticity. Avocado oil is perfect for treatment that reduces the visibility of scars and stretch marks. Supporting skin regeneration and accelerating wound healing means that avocado cosmetics also perfectly cope with acne remnants.

Avocado oil  properties:

- intensively moisturizes the skin,

- prevents water loss from the epidermis,

- improves skin elasticity,

- reduces irritation, burning, itching, inflammation,

- neutralizes the effects of free radicals,

- delays the appearance of the first signs of skin aging,

- protects against the harmful effects of external factors on the epidermis,

- regenerates,

- strengthens nails,

Olejek mango jest jednym z produktów naturalnych, które przynieść mogą liczne korzyści dla zdrowia i urody. Wytwarza się go z pozbawionych łusek nasion owoców, głównie do w balsamach do ciała, kremach dla dzieci, balsamach do opalania, produktach do pielęgnacji włosów i kosmetykach nawilżających. Znaleźć go można również w czystej postaci do wykorzystania w domowych zabiegach pielęgnacyjnych. Wspomaga regenerację skóry, odbudowuje płaszcz ochronny.

-zmniejsza objawy trądziku

-zawiera przeciwutleniacze

-zapobiega rozstępom

-leczy egzemy

-działa anti-age

-odżywia włosy

-chroni przed nowotworami

 

 

Mango oil is one of the natural products that can bring numerous health and beauty benefits. It is produced from dehusked fruit seeds, mainly used in body lotions, baby creams, suntan lotions, hair care products and moisturizing cosmetics. It can also be found in its pure form for use in home care treatments. It supports skin regeneration and rebuilds the protective coat.

-reduces the symptoms of acne

-contains antioxidants

-prevents stretch marks

-treats eczema

-anti-aging effect

-nourishes hair

-protects against cancer

 

 

WOSK PSZCZELI

Wosk pszczeli to bardzo skuteczny sposób na nawilżenie skóry. Jest on powszechnie stosowany w produktach do pielęgnacji skóry i kosmetykach. Może pomóc odbudować i nawilżyć szorstką, suchą lub spierzchniętą skórę, z racji swoich właściwości zatrzymujących wodę.

 

SKŁAD

 -alkohole i kwasy tłuszczowe - chronią skórę przed utratą wody i natłuszczają ją;

 -kwas palmitynowy - zapobiega przesuszaniu się skóry;

-chryzyna - działa antybiotycznie;

-flawonoidy - mają działanie przeciwzapalne, przeciwgrzybiczne i przeciwbakteryjne;

-estry i beta-karoten działa odnawiająco i przeciwzapalnie;

-skwalen - chroni przed drobnoustrojami;

-witamina A - reguluje podziały komórkowe i pobudza

-kartenoidy - mają właściwości przeciwutleniające.

 

 

Beeswax

is a very effective way to moisturize the skin. It is widely used in skin care products and cosmetics. It can help rebuild and moisturize rough, dry or chapped skin due to its water-retaining properties.

COMPOSITION

-alcohols and fatty acids - protect the skin against water loss and lubricate it;

- palmitic acid - prevents skin from drying out;

-chrysin - has antibiotic properties;

-flavonoids - have anti

-inflammatory, antifungal and antibacterial properties;

-esters and beta-carotene have a regenerating and anti-inflammatory effect;

-squalene - protects against microorganisms;

-vitamin A - regulates cell division and stimulates

-cartenoids - have antioxidant properties.

Wszystkie nasze kosmetyki tworzymy z myślą o potrzebach skóry

Wieloletnie doświadczenie w dziedzinie kosmetologii pozwoliło Nam zaprojektować serie dobrane do konkretnych problemów skórnych.

Ograniczamy perfumy,konserwanty i zbędne dodatki, które mogą wywołać nadwrażliwość lub alergie.

Każdy kosmetyk jest dokładnie przebadany,aby zapewnić Ci skuteczność i bezpieczeństwo.

 

We create all our cosmetics with the needs of the skin in mind Many years of experience in the field of cosmetology have allowed us to design series selected for specific skin problems. We limit perfumes, preservatives and unnecessary additives that may cause hypersensitivity or allergies. Each cosmetic is thoroughly tested to ensure its effectiveness and safety.

 

 

 

 

Nasze Kosmetyki

Dla Ciebie

J'nay Beuty By Jo

Strona stworzona w kreatorze WebWave.